Използване на топли, земни тонове в дизайна на вашата кухня

Тази година се сбогуваме с изцяло белите минималистични кухни и приветстваме цветовата палитра, вдъхновена от природата.
Въпреки че бялото все още има своето място в кухненския дизайн, тази година се стремим да се върнем към корените си и да включим земни тонове.

Красотата на вдъхновените от земята нюанси е, че те всъщност могат да бъдат много разнообразни и могат да изпълнят ролята на неутрален основен цвят, без да са едноизмерни като бялото.
Освен това можете да експериментирате с текстури и материали, за да внесете още едно измерение във вашата кухня.

Подправете своята цветова палитра

Когато казваме „земни тонове“, ние наистина имаме предвид всеки цвят, който намира своите корени в природата.

Това включва вашите традиционни топли цветове като наситено червено-кафяво, ръждиво и теракота, но също така се простира през цветното колело, за да включва по-приглушени тонове като градински цвят.

Това може да бъде удивителен избор за кухненски шкафове или да бъде внесено чрез избора на цвят на стената или декор.

Ако използвате по-естествени материали, ще искате да вземете предвид и основните им нюанси – независимо дали предпочитате по-светлия вид на ракита или тъмночервеното на дървото джара.

Опитайте плочки

Един често пренебрегван начин, по който можете да внесете земни тонове във вашата кухня, е чрез вашия избор на подова настилка. Въпреки че дървените подови дъски често са очевиден избор, не изключвайте теракотените плочки.

Колкото лесни за почистване и издръжливи, толкова и стилни, теракотените плочки също могат да помогнат за създаването на безпроблемен поток между вашата кухня и външната част.

Перфектният преход към възприемане на земни тонове, ако имате изцяло бял кухненски шкаф, тези плочки се съчетават също толкова добре с монохромни нюанси, колкото и с други топли цветове.

Внесете топлина с дърво

Играта с естествени текстури във вашата кухня е друг начин да внесете дълбочина и измерение във вашето пространство, а дървеният материал предлага разнообразие от цветове, нюанси и текстури, от които да избирате.

Шкафовете са очевидният избор, когато става дума за дърво в кухнята – това може да работи добре с по-светъл контрастен цвят като салвиево зелено или кремаво за вашите горни кухненски шкафове, ако не харесвате изцяло дървения вид.

Редекорирайте с ратан

След като сте заковали скъпите артикули в новия си кухненски дизайн, вдъхновен от земята, е време да добавите финалните щрихи към вашия декор.

Ратанът нараства популярността си през последната година или нещо повече – може би следващото най-добро нещо за пътуване до островен курорт, ратанът внася спокойно крайбрежно усещане във вашето пространство. Това е страхотен контраст с изчистените линии и се съчетава добре с много различни цветове и стилове.

Бъдете смели и заменете ламперията в кухненския си шкаф с ратан (харесваме това в комбинация с по-светли дървени нюанси) или стилизирайте барплота си с ратанови табуретки за изчистен вид.

Ракитата също е чудесен избор за декор. Често бъркан с ратан (което е името на естествения материал), ракитата е стилът на тъкане – това може да се използва в редица материали като бамбук, слама и дори ратан.