Ето няколко идеи, с които да автоматизираме дома си и да улесним живота си!

Създаването на умен дом е супер популярно в момента. Всеки би искал да автоматизира всичко в дома си, но не е тайна, че тези системи са скъпи. Ето защо все повече хора мислят как да създадат интелигентен дом с ограничен бюджет. Всичко, от което наистина се нуждаете е малко дух в стил “Направи си сам”!

Какво трябва да автоматизираме в дома си?

Целта на умният дом е да улесни живота ви. Става като ваш личен асистент. Можете да оптимизирате поддръжката на вашия дом и да контролирате различни системи, често с помощта на вашия смартфон или един хъб.

Контролирайте всичко с хъб


Хъбът е като централен мозък за вашата система за автоматизация. Той контролира нещата в дома ви и ви уведомява къде и какво се случва.

9 неща, които да се автоматизират в дома ви

1.Системите за сигурност

Системите за сигурност са нещото, с което повечето хора започват, когато сглобяват система за домашна автоматизация. Те са голямо предимство за семействата – те ви помагат да се чувствате по-сигурни за себе си и за членовете на семействата си.

2.Детектори за дим

Говорейки за безопастност горещо ви препоръчваме да вземете някои интелигентни детектори за дим за вашия дом. Всички домове ТРЯБВА да имат детектори за дим – те спасяват животи всяка година!

3.Домофонът

Искате ли да видите кой е на входната ви врата, преди да отговорите? Камерите за наблюдение са едно от задължителните неща в списъка ви!

Приложението Ring Doorbell изпраща актуализации на вашия смартфон, за да ви уведоми, ако някой позвъни на вашия звънец или ако бъдат открити някакви задействания. Например, ако открие движение, може да ви изпрати известие.

4.Гаражни врати с управление от смартфон

Създаването на интелигентна гаражна врата е по-лесно и сравнително евтино в сравнение с интелигентното осветление или системите за сигурност. Тези системи за автоматизация позволяват на вашата гаражна врата да се отваря и затваря от всяко място чрез използване на приложение.

5.Умни светлини

Интелигентните LED крушки консумират по-малко енергия и изискват по-малко поддръжка от традиционните крушки, но това не е единствената причина да ги използвате. Тези крушки ви позволяват да регулирате тона на светлината в различни пространства и места.

Добавете цвят към живота си с променяща цвета си крушка, която може да промени настроението на всяка стая. Получете пълна гъвкавост, като контролирате нюансите на бялата светлина, от топло бяло към студено, плюс широк спектър от цветове.

6.Умни ключалки за вратите

Безжично заключвайте и отключвайте дома си с вашия пръстов отпечатък, чрез bluetooth или дори с вашия телефон!

Това е супер удобно, когато сте в леглото и се чудите дали сте заключили входната врата!

7.Интелигентни високоговорители

Ако искате да слушате музика или да се потопите във филм, интелигентните високоговорители са страхотна идея. Управляват се чрез звукови команди, така че удобно можете да си пуснете музика или да усилите звука, докато сте се сгушили на топло под одеалото!

8.Интелигентни прахосмукачки робот

След дълъг ден на работното място, пускането на прахосмукачка е последното нещо, с което искате да се захванете. Прахосмукачката робот ще се захване вместо вас!

9.Пералня и сушилня

Не само можете да програмирате пералнята и сушилнята да завършат циклите си в определено време, но някои ще ви изпращат известия, когато приключат с работата си!

Приложенията ви позволяват да регулирате циклите направо от вашия смартфон!

Създаването на интелигентен дом с тези идеи за автоматизация на дома „Направи си сам“ не може да бъде лесно. Изберете хъб и започнете да автоматизирате различни части от дома си. Животът ви ще се улесни многократно!