Имате малко жилище, което се чудите как да организирате? Ето няколко идеи, които могат да помогнат!

Всеки малък апартамент може да изглежда по-уютен и красив, дори от най-голямото имение на света. Нужно е само да приложите няколко трика, които да ви осигурят визуална хармония, пространство и да използвате предимствата на жилището си. Представяме ви няколко идейки, които да ви помогнат при декорацията на вашето тясно апартаментче, така че да не ви се иска да излизате от него.

Ако имате висок таван – използвайте го!

Макар и малко, жилището ви вероятно има достатъчно висок таван. Възползвайте се от пространството като можете да поставите лавици на високи места, а по тях да подредите всякакви неща, които да допълват интериора. Етажерките са хитър начин да се възползвате от пространството над дивана, примерно.

Не оставяйте празно пространството под леглото си, само ще събира прах. Купете си кутии с подходящ размер, а най-добре да са с колелца, и може да приберете куп вещи, които седят разхвърляни из апартамента ви. Мястото под леглото може да е наистина ценен килер.Ако жилището ви е с нестандартни ъгли, които затрудняват симетричното разположение на мебелите, не се отчайвайте. Работете с ъглите, съобразете се с  тях. Например, поставете леглото си под ъгъл, но пътеката да застане перпендикулярно на леглото. Този тип избор може да ви спечели представа за повече място и да замаскира странната форма на стаята.


Спалня в дневната

Дори за едностайните апартаменти може да се измисли нещо хубаво. Ако домът ви е наистина малък, тогава мястото за телевизора е едно от първите решения, които трябва да вземете. Поставете дивана и леглото, така че да има изглед към телевизора и от двете места.


Нямате място за цветя? Ползвайте стените!

Ако обичате много цветята, но нямате много място за тях по пода, тогава се възползвайте от мястото по стените. Може да откриете много начини, по които да закачите саксии по стените, така че жилището ви да изглежда свежо и зелено.


Плъзгащите се врати са за предпочитане

Плъзгащите се врати трябва наистина да се наложат като тенденция за малките апартаменти. Те не изискват специално място, за да се отварят, изглеждат много приятно, особено, ако са в хубав цвят и контрастират с интериора.