Съвременният интериорен дизайн на входното антре се характеризира с използването на мебели, които изпълняват множество функции. Например „пейката за обуване“ обикновено служи едновременно като кутия за съхранение на обувки, място за сядане, където да се обуете и място, където да държите продуктите, с които третирате вашите обувки. Гардеробът често представлява цяла система за съхранение, в която има място за якета, палта, дебели дрехи, спортни и друг вид аксесоари.

Гардероб.Този елемент е един от най-често срещаните в антрето. В зависимост от размера на помещението, той може да бъде или много малък, или превърнат в цяла съблекалня, предоставящ възможност за съхранение на всичко – от ежедневно до сезонно облекло.

Шкаф за обувки.Ако мястото позволява, в антрето често се поставя отделен шкаф за обувки. Същевременно горната част може да служи и като маса за ръкавици и други аксесоари или рафт за торби. Друг вариант е този шкаф да е допълнително укрепен и тапициран и да бъде използван като място за сядане.

Място за сядане.Модерният дизайн на антрето предполага съществуването на седящо място, което предлага допълнително удобство. То често представлява самостоятелен стол, пейка или друг вид седалка, която може да бъде част от системата за съхранение или да бъде отделен модул, предлагащ място за съхранение на предмети.

Огледало.Друг съществен елемент от интериора на входното помещение е средно по размери или голямо огледало, предлагащо бърза оценка на външния вид преди да излезете.

Осветление.Както в останалата част от вашето жилище, така и тук осветлението играе много важна роля. В интериора на антрето най-често се използва осветление от общ характер – това са осветителните тела, които пускате, когато влезете в жилището си. Съществува и акцентиращо осветление, което осветява определени области – огледало, килер и други, както и декоративно осветление, подходящо за декориране и визуално разширяване на пространството.

Допълнителни елементи.Освен по-горе изредените елементи, в интериора на антрето може да се използват и други свободно стоящи рафтове за дрехи и шапки, щанд за чадъри, място за ключове, конзолни маси и други елементи, имащи предимно декоративна функция. В повечето случаи, антретата са по-малки, така че ви препоръчваме да не използвате елементи само за декорация. Например, ако сте решили да украсяте с ваза, може да я използвате като стойка за чадъри или бастуни, например.

Дизайн и цветова схема

Източник : moderendom.net