1. Разчистете стаята си

Отървете се от неща, които наистина не ви трябват. Може да ви е трудно да ги изхвърлите, но ако принадлежността не ви е от полза, тогава и кажете довиждане. Можете да ги продадете или дарите, те ще бъдат по-полезни за някой друг, отколкото  са за вас!

2. Боядисайте стените

Микрозонирането е методът за разделяне на зоните, които имате в отделни помещения. Един от най-добрите начини да направите това е с боядисване на стените. Ще обожавате резултата.

3. Вземете си сгъваема маса

Масите могат да заемат много място и да бъдат трудни за придвижване, ако трябва да направите място за други неща. Вместо това помислете за повърхност като тази, която е прикрепена към стената.

4.Ъглови рафтове

Ъглите могат да бъдат страхотни места за рафтове. Всичко е прибрано и не заема много пространство, също така добавяте красива естетика към стаята. Изпробвайте няколко различни опции за мебели в ъглите на стаята си, за да създадете конкретна вибрация.

5.Не забравяйте за таванското пространство

Ако имате таванско помещение, не го използвайте само за съхранение. Превърнете го в друга малка стая, която можете да използвате. Зала за четене, зала за занаяти, място за игра или дори място за кражба на дрямка – възможностите са безкрайни.

6.Опитайте с въртящи се рафтове

Чували ли сте някога за мързелива Сюзън в кухнята? Знаете ли за онези въртящи се рафтове за книги в магазините? Това е удобен начин да съхранявате книгите си по начин, който ви позволява да виждате всичко, което имате, и да достигате лесно до него. Различните височини на рафтовете също могат да добавят приятен контраст за онези по-големи предмети, които искате да покажете и вие.

7. Използвайте легло на колелца

Наличието на легло, което се плъзга, ще ви спести тон от квадратни кадри. То може да служи и като легло за гости, когато имате компания, която нощува, особено ако все още имате деца в къщата си. Ако искате да прескочите допълнителното легло, вижте дали рамката ви може да включва повече чекмеджета за съхранение.

8. Опитайте Ретро стил

Преди десетилетия се изискваше някои уреди и мебели да са малки, тъй като апартаментите не предлагаха много място. Намирането на ретро уред може да е малко скъпо в наши дни, но компактният им размер наистина може да промени дома ви.

9.Закачете огледала

Добавянето на огледала към стените може да отвори стаята и да я направи много по-голяма, особено ако живеете в апартамент без много прозорци. Избягвайте обаче да поставяте огледала върху стени, които са срещу прозорците, тъй като не искате слънчевата светлина да грее директно в очите ви.

10. Боядисайте в неутрални цветове

Използвайте предимно неутрални тонове в дома си, за да поддържате мястото топло и приветливо. Това не означава, че трябва да се отклонявате от всички цветове. Можете да добавите малко контраст с шарени декорации, за да придадете на стаята някакъв характер.

11. Инсталирайте осветително тяло на стена

Изчистете апартамента си, като се отървете от тези настолни лампи. В зависимост от типа, който закупувате, някои осветителни тела, монтирани на стена, могат да се въртят под различни ъгли. По този начин все още можете да получите осветлението, от което се нуждаете.

12.Боядисайте тавана си

Боядисването на тавана ви ярък цвят може да привлече вниманието към стаята. Това е приятен контраст с всички неутрали, които имате, и също така ще направи тавана да изглежда малко по-висок.

13.Опитайте висящи стелажи

Нямате много място в гардероба си? Можете да извадите дрехите си и да ги поставите на висяща поставка. Този съвет за дизайн ще добави повече текстура и цвят в стаята само с дрехите ви.

14.Поставете “леглото на Мърфи”

Това са онези модни легла, които се сгъват в стена и могат да бъдат прикрити. Технологиите ги направиха по-удобни и по-лесни за съхранение, така че защо да не опитате?

Източник: homeaddict.io